2024. június 12., szerda
0:00:00

🌎Városok listája

🇭🇺
🇳🇱
🇬🇷
🇹🇭
🇷🇸
🇩🇪
🇨🇴
🇷🇴
🇦🇷
🇸🇰
🇪🇬
🇿🇦
🇻🇪
🇧🇩
🇦🇪
🇻🇳
🇫🇮
🇹🇷
🇮🇩
🇵🇰
🇲🇦
🇺🇦
🇩🇰
🇲🇾
🇳🇬
🇵🇪
🇵🇹
🇸🇮
🇬🇧
🇪🇸
🇵🇭
🇸🇦
🇲🇽
🇺🇾
🇨🇦
🇷🇺
🇮🇳
🇺🇸
🇳🇴
🇫🇷
🇨🇿
🇧🇷
🇮🇹
🇺🇸
🇨🇱
🇰🇷
🇨🇳
🇦🇺
🇧🇬
🇸🇪
🇮🇷
🇹🇼
🇮🇱
🇬🇪
🇦🇱
🇯🇵
🇨🇦
🇵🇱
🇱🇹
🇦🇹
🇳🇿
🇭🇷
🇵🇾
🇮🇶
🇮🇪
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
🇨🇺
🇧🇴
🇺🇸
🇪🇨
🇩🇴
🇸🇬

Mi az a világóra?

A világóra felbecsülhetetlen eszköz mindazok számára, akik folyamatosan követik a világ eseményeit, nemzetközi eseményt terveznek vagy gyakran utaznak. Ezen az oldalon megtalálja a világ nagyvárosaiban aktuális helyi időadatokat, így gyorsan és egyszerűen megtudhatja hol, mennyi az idő.

Hogyan használhatom a világórát?

A világóra használatához semmi különöset nem kell tennie. Bárhol, bármikor elérhető. Egyszerűen nyissa meg az oldalt és egyből látni fogja a világ nagyobb városainak listáját a hozzájuk tartozó időadatokkal. Alapértelmezés szerint a helyi idő fog megjelenni. Viszont ez módosítható, ha másik helyszínre kattint.

Kinek hasznos a világóra?

A világóra felbecsülhetetlen az utazók és a nemzetközi projekteken dolgozók számára. A világóra sok esetben fontos lehet, akár repülőjegyet szeretne foglalni, akár egy megbeszélést szeretne összehívni különböző helyen élő résztvevőkkel. Ezen az oldalon gyorsan megtalálja a városokhoz tartozó időzóna adatokat, és ennek megfelelően tervezhet.

Hogyan működik a világóra?

A világóra hasznos eszköz mindazok számára, akik gyakran utaznak és egyeztetniük kell az eltérő időzónákat. A listán az összes jelentős város és a hozzájuk tartozó időadatok láthatók, így könnyen összehasonlíthatók.

A nyári időszámítás befolyásolja a világóra adatait?

Igen, a nyári időszámítás befolyásolja a világóra adatait. Az oldal automatikusan igazodik az egyes időzónák szezonális változásaihoz, így egész biztos lehet benne, hogy a megjelenített időzóna adatok minden esetben helyesek.

Hány nagyváros szerepel a világóra listáján?

Az oldalon jelenleg több mint 70 világváros szerepel. A listát folyamatosan frissítjük, így egész biztos lehet afelől, hogy mindig a pontos időadatokat látja.

Mi az a világidő?

A világidő (Universal Time, UTC) a többi időzóna megállapításához használt viszonyítási pont. A világidő a világ bármely pontjától viszonyítva ugyanazt az adatot jelöli. Gyakran használják nemzetközi események időpontjainak meghatározásához, a légi irányításban és egyéb szolgálatások időpontjaihoz. A világidőnek (UTC) köszönhetően az időzónák megállapításához használt szolgáltatások, mint amit ezen a webhelyen is talál, minden időzónához tartozó időadatokat jelenítenek meg és azokat hatékonyan hasonlítják össze.

Hány időzóna létezik?

Jelenleg a világon 24 standard időzónát különböztetünk meg. Az egyes időzónák között egy órányi különbség van, így az egész földgolyó 24 időzónára van felosztva. Azonban bizonyos földrajzi és politikai okokból kifolyólag egyes időzónák között csupán 30 vagy 45 perc az eltérés.