zondag 7 april 2024
00:00:00

🌎Lijst van steden

🇳🇱
🇬🇷
🇹🇭
🇷🇸
🇩🇪
🇨🇴
🇷🇴
🇭🇺
🇦🇷
🇸🇰
🇪🇬
🇿🇦
🇻🇪
🇧🇩
🇦🇪
🇻🇳
🇫🇮
🇹🇷
🇮🇩
🇵🇰
🇲🇦
🇺🇦
🇩🇰
🇲🇾
🇳🇬
🇵🇪
🇵🇹
🇸🇮
🇬🇧
🇪🇸
🇵🇭
🇸🇦
🇲🇽
🇺🇾
🇨🇦
🇷🇺
🇮🇳
🇺🇸
🇳🇴
🇫🇷
🇨🇿
🇧🇷
🇮🇹
🇺🇸
🇨🇱
🇰🇷
🇨🇳
🇦🇺
🇧🇬
🇸🇪
🇮🇷
🇹🇼
🇮🇱
🇬🇪
🇦🇱
🇯🇵
🇨🇦
🇵🇱
🇱🇹
🇦🇹
🇳🇿
🇭🇷
🇵🇾
🇮🇶
🇮🇪
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
🇨🇺
🇧🇴
🇺🇸
🇪🇨
🇩🇴
🇸🇬

Wat is de wereldklok?

De wereldklok is een waardevol instrument voor wie op de hoogte wenst te blijven van mondiale aangelegenheden, internationale evenementen plant of regelmatig reist. Deze pagina toont de actuele tijden in belangrijke steden overal ter wereld, zodat gebruikers snel en makkelijk in één oogopslag tijdzones kunnen bekijken.

Hoe gebruik ik de wereldklok?

U heeft niets speciaals nodig om de wereldklok te kunnen gebruiken. Die is immers altijd en overal toegankelijk. Van zodra u de pagina opent, heeft u toegang tot een uitgebreide lijst tijdzones in wereldsteden. De pagina geeft standaard onmiddellijk uw lokale tijd weer, maar u kunt dit makkelijk aanpassen door op een andere locatie te klikken.

Wie kan de wereldklok goed gebruiken?

De wereldklok is een waardevol instrument voor reizigers en internationale professionals. Of u nu een vlucht boekt of een vergadering aan de andere kant van de wereld plant, u kunt altijd terugvallen op de wereldtijd zodat u zich goed kunt voorbereiden en zeker en vast op tijd bent. Dankzij deze pagina kunt u snel de tijdzone van uw bestemming raadplegen en dienovereenkomstig plannen.

Hoe werkt de wereldklok?

De wereldklok is een handig hulpmiddel voor wie regelmatig reist en daarbij met verschillende tijdzones te maken krijgen. Het geeft de actuele, lokale tijd weer van de belangrijke steden wereldwijd zodat tijden in diverse plaatsen kunnen worden vergeleken.

Heeft zomertijd een invloed op de wereldklok?

Ja, zomertijd heeft een invloed op de wereldklok. Deze pagina houdt automatisch rekening met de seizoenen in de individuele tijdzones, zodat u er zeker van kunt zijn dat de weergegeven tijden altijd correct zijn.

Hoeveel belangrijke steden geeft de wereldklok weer?

Op dit moment bevat de pagina meer dan 70 steden in allerhande landen. De lijst wordt doorlopend bijgewerkt, zodat u er op kunt vertrouwen dat u altijd de juiste tijden ziet.

Wat is wereldtijd?

Wereldtijd (UTC) is het referentiepunt voor alle andere tijden. Deze tijd blijft altijd gelijk, ongeacht waar u ter de wereld u zich bevindt, en deze tijd wordt tevens gebruikt om internationale gebeurtenissen, luchtverkeersleiding en andere diensten te coördineren. Dankzij de gecoördineerde wereldtijd (UTC) kunnen diensten voor tijdzoneomzetting, zoals deze website, correcte tijden van over de hele wereld aanbieden zodat u moeiteloos tijdzones kunt vergelijken.

Hoeveel tijdzones zijn er?

Er zijn wereldwijd op dit moment 24 standaard tijdzones, met telkens een uur verschil, wat resulteert in een verschil van 24 uur voor de hele wereld. Er zijn echter een aantal tijdzones die 30 of 45 minuten afwijken vanwege geografische of politieke redenen.