2024. április 7., vasárnap
0:00:00

Mi az az online óra?

Ha szeretné megtudni a választ a „Mennyi az idő?” kérdésre, használja az online órát, mely órában, percben és másodpercen jeleníti meg az aktuális időt.

A világ különböző országainak és időzónáinak idejét a világóra segítségével tekintheti meg.

Hogyan használhatom az online órát?

Az online órával nem követhető nyomon az idő múlása. Ezekhez a feladatokhoz használhatja az online stopperórát, az online időzítőt vagy az online ébresztőórát. Az órával mindössze a dátumot és az időt tekintheti meg.

Az online órát az alábbi módon használhatja a különböző feladatok elvégzéséhez:

  • Az aktuális időpontot digitális formában a Digitális óra lehetőség alatt tekintheti meg.
  • A „Mennyi az idő?” kérdésre analóg formában az Analóg óra lehetőség alatt kapja meg a választ.
  • Az internetes órát teljes képernyős formában is megjelenítheti. Ehhez kattintson a jobb felső sarokban található Teljes képernyő jelre (kifelé mutató nyilak).

Hogyan módosíthatom az időzónát?

Keresse fel a világóra oldalt. A listán található bármelyik városra kattintva megjelenítheti az adott városhoz tartozó időzóna adatait. Az internetes óra az új időzóna adatainak megfelelően frissíti az időadatokat. Az óra adatainak visszaállításához kattintson az óra alatti kiválasztott városra.

Hogyan működik az online óra?

Okosóránk a számítógép, illetve a telefon adatait használja fel ahhoz, hogy megjelenítse az adott helyszínhez tartozó időadatokat. Ha a számítógép, illetve telefon időadatai nem megfelelően vannak beállítva (kézi beállítás és nem automatikus beállítás esetében), az online óra szintén helytelen időt fog mutatni. Mindenképpen ellenőrizze, hogy az eszköz a megfelelő időzónára és/vagy megfelelő időpontra van-e beállítva.

Miért érdemes az online órát használni?

Az órát sokféle tevékenységhez használhatja, többek között:

  • Megtekintheti az aktuális idő óra, perc és másodperc adatait.
  • A teljes képernyős online óra hasznos vizsgákhoz, tantermi tevékenységekhez, játékokhoz vagy akár a munkával/tanulással töltött idő nyomon követéséhez.
  • Képernyőn, analóg vagy digitális formában jelenítheti meg az időt.

Ez a teljes képernyős óra segíthet, ha tanteremben dolgozik és másodperces felosztásban szeretné megjeleníteni az időpontot, vagy ha egy megbeszélés során fontos az idő megjelenítése, illetve otthoni edzés közben. Időt takaríthat meg az aktuális idő megjelenítésével, hiszen így nyomon követheti mennyi idő van még határa.