00:00:000
00:00:000

Hol található a számítógépen a stopperóra?

A legtöbb számítógép nem rendelkezik beépített stopperórával. Számítógépén stopperórát kizárólag ingyenes online stopperóra alkalmazásával használhat. Illetve, amennyiben eszközére Windows 11 van telepítve, az óra alkalmazást is használhatja időmérésre, időzítő beállítására vagy ébresztő beállítására a számítógépen. Mac eszközön ehhez egy külön alkalmazást kell letöltenie.

Mi az az online stopperóra?

Az online stopperóra egy könnyen használható alkalmazás, melynek segítségével számítógépén visszaszámolhat, illetve stopperóra funkciókat használhat. A mért időt órában, percben, másodpercben, illetve ezredmásodpercben jeleníti meg. Az eszköz segítségével köröket is mérhet. Megtekintheti az egyes körök időtartamát és az összes eltelt időt is.

Hogyan használhatom az online stopperórát?

Az online stopperóra segítségével bárki könnyedén, akár körökre leosztva is mérheti az időt. Az online eszköz használata:

  • A stopper elindításához kattintson az Indítás gombra.
  • A stopperórát a Szünet gombra kattintva szüneteltetheti.
  • Az időmérés folytatáshoz kattintson a Folytatás lehetőségre.
  • Az egyes körök idejét a Kör lehetőségre kattintva mérheti.
  • A stopperóra újbóli elindításához használja a Visszaállítás gombot.

Emellett lehetősége van az idő megosztására. A Stopperóra adatait tartalmazó táblázatban a köridőkön kívül egyéb adatokat is megtekinthet. Ezeket az adatokat az Exportálás CSV-fájlba gombra kattintva mentheti el.

A navigációs sáv Beállítások ikonjára kattintva módosíthatja a stopperóra beállításait. Kiválaszthatja, hogy az időmérést Másodpercekben vagy Ezredmásodpercekben szeretné-e megjeleníteni. Ehhez használja a megjelenítés ezredmásodpercben jelölőnégyzetet. Az ismétlődő riasztásokhoz hangjelzést is beállíthat.

Végül gyors megoldásként a stopperóra leállításához, illetve újbóli elindításához használhatja a szóköz billentyűt is.

Hogyan működik az online stopperóra?

A köridő mérésére is alkalmas online stopperóra az indítás és a leállítás közötti időt méri (ehhez használja az Indítás és a Szünet gombokat). Ez az online kronométer böngészője óráját, valamint a használat szerinti időzóna beállításokat alkalmazza az eltelt idő mérésére.

Mire használható az online stopperóra?

Az online stopperórát használhatja időmérésre, visszaszámlálásra, valamint az egyes események között eltelt időtartam mérésére. Hasznos eszköz tanuláshoz, munkához vagy edzéshez. Mivel az ingyenes online eszköz teljes képernyős stopperóraként is használható, időmérésre, illetve az egyes munkafolyamatok idejének mérésére is kivetítheti osztályteremben vagy értekezleten.

Az online stopperóra az oldal bezárásával is működik?

Nem. Amennyiben az oldalt bezárja, a stopperóra nem fog működni. A böngészőben átléphet egy másik fülre, lekicsinyítheti a fül méretét és más alkalmazásokat is használhat, ez nem fogja befolyásolni a digitális stopperóra használatát.

Az online stopperóra alvó üzemmódban is működik?

Nem, sem az online stopperóra, sem más időzítők nem működnek, ha a számítógépet alvó üzemmódra állítja.