00:00:000
00:00:000

Waar is de stopwatch op een computer?

De meeste computers hebben geen ingebouwde stopwatch. Om een stopwatch te gebruiken op de computer kunt u opteren voor een gratis online stopwatch. Als u een apparaat heeft met Windows 11kunt u de klokapp gebruiken om een oplopende teller te starten, een timer in te stellen of een wekker in te stellen. Werkt u met Mac, dan moet u een app downloaden.

Wat is de online stopwatch?

De online stopwatch is een makkelijk te gebruiken app die zorgt dat u tijd kunt meten door een stopwatch op uw computer te starten. Het meet de verstreken tijd in uren, minuten, seconden en milliseconden. Het instrument zorgt ook dat u rondjes kunt bijhouden. U kunt de duur van elke ronde zien, evenals de totale verstreken tijd.

Hoe gebruik ik de online stopwatch?

Dankzij een online stopwatch kan iedereen heel eenvoudig een stopwatch met rondjes starten. Hieronder leest u hoe u het online instrument gebruikt:

  • Druk op Start om de stopwatch te starten.
  • Druk op Pauze om de stopwatch te pauzeren.
  • Druk op Hervatten om door te gaan met meten.
  • Druk op Rondje om rondetijden vast te leggen.
  • Klik op Reset om de stopwatch te resetten.

Wanneer u rondetijden hebt vastgelegd, kunt u de stopwatch-gegevenstabel raadplegen met daarin de rondetijden en allerhande gegevens. U kunt deze gegevens bewaren door op Exporteer naar CSV te klikken.

Door op het Instellingen-pictogram in de navigatiebalk te klikken, kunt u de stopwatchinstellingen wijzigen. U kunt ervoor kiezen om uw stopwatch in Seconden of in Milliseconden te laten lopen door het vakje Milliseconden aan of uit te klikken. U kunt ook een terugkerend geluidsalarm instellen.

Tenslotte kunt u de lopende stopwatch starten of pauzeren door op de spatiebalk (in dit geval een sneltoets) te drukken.

Hoe werkt de online stopwatch?

De online stopwatch met rondetijden meet de tijd die verstreken is tussen starten en stoppen (door op Start en Pauze te drukken). Deze online chronometer registreert de verstreken tijd door gebruik te maken van de klok van uw browser en baseert zich op de actuele tijdzone waarin u zich op de wereld bevindt.

Waarvoor wordt de online stopwatch gebruikt?

De online stopwatch kan gebruikt worden om tijd te meten of op te tellen en om de verstreken tijd tussen activiteiten te meten. Het is handig bij het studeren, werken of trainen. Omdat het gratis online instrument als stopwatch gebruikt kan worden op het volledige scherm, kunt u het in een klas of vergadering projecteren om de tijd te meten en om ronden te meten voor afgerond werk.

Werkt de online stopwatch wanneer ik dit tabblad sluit?

Nee, deze online stopwatch timer werkt niet wanneer u dit tabblad sluit. U kunt wel wisselen tussen tabbladen, tabbladen minimaliseren of andere toepassingen op uw desktopapparaat blijven gebruiken terwijl de digitale stopwatch op de achtergrond loopt.

Werkt de online stopwatch in slaapstand?

Nee, geen van de online stopwatches of timers werken in slaapstand.