Stel een timer in

Wekkergeluid

Timer naam

Hoe kan ik een timer instellen op mijn computer?

U kunt op eender welke browser een gratis online timer gebruiken om een timer in te stellen op uw computer. U kunt dit doen via het internet en hoeft hiervoor geen app te downloaden. Dit is de makkelijkste manier om een online timer in te stellen.

Wat is een online timer?

De online timer is een gebruiksvriendelijke computertimer waarmee u op het scherm een afteltimer kunt instellen. U kunt op eender welke computer of elk mobiel apparaat snel en makkelijk een timer instellen in uren, minuten of seconden. Wanneer de timer ingesteld is, zal het alarm weerklinken volgens het ingestelde volume van uw computer.

Hoe stel ik een online timer in?

De timer is makkelijk in gebruik en u kunt deze in een paar eenvoudige stappen starten:

  • Stel de gewenste Uren, Minuten en Seconden in op de timer, of kies uit vooraf ingestelde minuten of seconden uit de beschikbare opties.
  • Stel het Alarmgeluid in door op de pijl te klikken en uit de lijst te kiezen.
  • Voeg een Timernaam in of behoud de standaardinstelling.
  • Klik op Start Timer om uw timer te laten lopen.

Om meerdere timers aan te maken dient u een nieuw tabblad te openen en simpelweg deze stappen te herhalen.

Hoe werkt de online timer?

Als u de timer gestart hebt, zal de timer met alarm beginnen met aftellen. U kunt via de digitale klok op het scherm controleren hoeveel tijd resteert en wanneer de timer exact zal afgaan. Net als bij een stopwatch komt er een voortgangsbalk in beeld, die percentueel laat zien hoeveel tijd er al verlopen is. Als de timer klaar is, wordt het geluid dat u gekozen heeft afgespeeld. Zorg ervoor dat het volume van uw computer aanstaat en luid genoeg staat zodat u het alarm goed kunt horen.

Terwijl uw timerklok loopt kunt u:

  • op Pauze drukken om uw timer tijdelijk te stoppen.
  • op Hervatten drukken om uw timer te laten verdergaan.
  • op Herstarten drukken om uw timer te stoppen en te vervangen door een andere.
  • op Stop drukken om uw timer te stoppen en een nieuwe timer in te stellen.

Als uw timer(s) afgelopen is, verschijnt er onder de timer een tabel getiteld Timergegevens.

Dit toont de naam, duur en tijdsaanduidingen van uw recente timers. Om uw gegevens te bewaren, klikt u op Exporteer naar CSV.

Waar kan ik de online timer gebruiken?

U kunt een timer aanmaken op eender welke computer of elk mobiel apparaat met een internet- of wifiverbinding. De timer telt in het groot af op het scherm, wat het ideaal maakt om deze timer bijvoorbeeld in de klas of tijdens het koken te gebruiken. Het is ook handig wanneer u traint of studeert voor een examen. Als u een timer wenst te gebruiken die ook een datum en tijd weergeeft, kunt u het online aftellen gebruiken.

Werkt een afteltimer in de slaapstand?

Nee, geen enkele online timer werkt wanneer uw computer in slaapstand of in slaapmodus staat.