vrijdag 1 december 2023
00:00:00

Wat is de online klok?

Wanneer u wilt weten hoe laat het is, kunt u de online klok gebruiken om de actuele tijd te zien in uren, minuten en seconden.

Om de tijd in andere landen en tijdzones van over de hele wereld te zien, bekijkt u de wereldklok.

Hoe gebruik ik de online klok?

Met de online klok kunt u geen verstreken tijd bijhouden. U kunt de online stopwatch, online timer, of online wekker voor deze taken gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is de klok met de datum te bekijken.

Hier kunt u zien hoe u de online klok voor verschillende taken kunt gebruiken:

  • Om de actuele tijd digitaal te zien, klik op Digitale klok.
  • Om te zien hoe laat het is op analoge wijze, tik op Analoge klok.
  • Om de internetklok op het volledige scherm te zien, tik op het Volledig scherm-symbool (de pijlen naar buiten gericht rechts bovenin de hoek.

Hoe verander ik de tijdzone?

Bekijk de wereldklok-pagina. Klik dan op een stad van de wereldklok om de tijdzone van de klok te veranderen. De internetklok zal bijwerken naar de nieuwe tijd. Om het te resetten, klik op de gekozen stad onder de klok.

Hoe werkt de online klok?

Onze klok is slim en gebruikt de informatie van uw computer of telefoon om u de actuele tijd op uw locatie weer te geven. Als uw computer of telefoon handmatig op een onjuiste tijd is ingesteld (in plaats van op de computer gegenereerde tijd), zal de online klok ook de onjuiste tijd weergeven. U kunt dit corrigeren door ervoor te zorgen dat uw apparaat is ingesteld op de juiste tijdzone en/of de juiste tijd heeft.

Waarom zou u de online klok gebruiken?

U kunt deze tijdklok voor allerlei activiteiten gebruiken:

  • Zie de actuele tijd in uren, minuten en seconden.
  • Bekijk een online klok op het volledige scherm voor een examen, klasse-activiteit, spelletjesavond of tijdens het werken/studeren om de tijd in de gaten te houden.
  • Geef een analoge of digitale internetklok weer op het scherm.

Deze klok op het volledige scherm kan u helpen als u in de klas werkt en u uw leerlingen de tijd in seconden wil laten zien, op werk als u een groepsoefening in een vergadering doet, of thuis als u aan het trainen bent. U kunt tijd besparen en hebt een visueel hulpmiddel van de actuele tijd om u te laten bijhouden hoeveel tijd er nog over is.