zondag 7 april 2024
00:00:00

Wat is de online klok?

Wanneer u wilt weten hoe laat het is, kunt u de online klok gebruiken om de actuele tijd te zien in uren, minuten en seconden.

Om de tijd in andere landen en tijdzones van over de hele wereld te zien, bekijkt u de wereldklok.

Hoe gebruik ik de online klok?

Met de online klok kunt u geen verstreken tijd bijhouden. U kunt hiervoor echter wel de online stopwatch, online timer of online wekker gebruiken. U hoeft in dit geval enkel de klok en de datum te bekijken.

U kunt de online klok als volgt gebruiken voor verschillende taken:

  • Om de actuele tijd digitaal te zien, klik op Digitale klok.
  • Om te zien hoe laat het is op analoge wijze, tik op Analoge klok.
  • Om de internetklok op het volledige scherm te zien, tik op het Volledig scherm-symbool (de naar buiten gerichte pijlen bovenin de rechterhoek van het scherm).

Hoe verander ik de tijdzone?

Hiervoor kunt u terecht op de wereldklok-pagina. Klik daar op een stad waarvan de wereldklok wordt weergegeven en verander zo de tijdzone. De internetklok zal dan ook worden bijgewerkt naar de nieuwe tijd. Om dit te resetten, klikt u terug op een stad naar keuze onder de klok.

Hoe werkt de online klok?

Onze klok is slim en gebruikt de informatie van uw computer of telefoon om de actuele tijd op uw locatie weer te geven. Als uw computer of telefoon handmatig op een onjuiste tijd is ingesteld (in plaats van de op de computer gegenereerde tijd), zal de online klok ook de onjuiste tijd weergeven. U kunt dit corrigeren door ervoor te zorgen dat uw apparaat is ingesteld op de juiste tijdzone en/of de juiste tijd weergeeft.

Waarom zou u de online klok gebruiken?

U kunt deze tijdklok voor allerlei activiteiten gebruiken:

  • de actuele tijd in uren, minuten en seconden zien.
  • de online klok weergeven op het volledige scherm voor een examen, klasactiviteit, spelletjesavond of om de tijd in de gaten te houden tijdens het werken/studeren.
  • een analoge of digitale internetklok weergeven op het scherm.

De weergave van deze klok op het volledige scherm is handig wanneer u voor de klas staat en u uw leerlingen de tijd in seconden wilt laten zien, of wanneer u op het werk een vergadering organiseert of gewoon wanneer u thuis sport. U kunt zo tijd besparen en hebt eveneens een visueel hulpmiddel dat de actuele tijd weergeeft zodat u de nog resterende tijd kunt bijhouden.