keskiviikko 17. heinäkuuta 2024
00.00.00

Mikä on nettikello?

Kun haluat tietää, mitä kello on, voit käyttää nettikelloa nähdäksesi senhetkisen ajan tunteina, minuutteina ja sekunteina.

Ajan eri maissa ja aikavyöhykkeillä ympäri maailman näet maailmankellosta.

Miten nettikelloa käytetään?

Nettikellolla et voi seurata ajan kulumista. Tähän tarkoitukseen voit käyttää sekuntikelloa netissä, ajastinta netissä tai online-herätyskelloa.

Täältä näet vain kellon päivämäärineen.

Näin nettikelloa voi käyttää erilaisiin tehtäviin:

  • Nykyisen ajan tarkastaminen digitaalisesti, paina Digitaalinen kello.
  • Tietääksesi mitä kello on analogisesti, paina Analoginen kello.
  • Asettaaksesi nettikellon koko näytölle, paina koko näyttö -tilan symbolia (ulospäin suuntautuva nuoli) oikeassa yläkulmassa.

Miten aikavyöhykettä vaihdetaan?

Katso maailmankellon sivua. Valitse sitten kaupunki maailmankellosta vaihtaaksesi kellon aikavyöhykettä. Nettikello päivittyy näyttämään uutta, valittua aikaa. Voit nollata kellon painamalla kellon alla olevaa valittua kaupunkia.

Miten nettikello toimii?

Kellomme on fiksu ja käyttää tietokoneen tai puhelimen tietoja näyttääkseen sinulle senhetkisen ajan siellä, missä olet. Jos tietokoneesi tai puhelimesi on manuaalisesti asetettu näyttämään väärää aikaa (tietokoneen antaman ajan sijaan), myös nettikello näyttää väärää aikaa. Tämän voi korjata varmistamalla, että laitteesi on asetettu oikeaan aikavyöhykkeeseen ja/tai että laite näyttää oikeaa aikaa.

Miksi nettikelloa kannattaa käyttää?

Tätä kelloa voi käyttää kaikenlaisiin toimintoihin, kuten:

  • Nykyisen ajan tarkastelu tunteina, minuutteina ja sekunteina.
  • Nettikellon käyttö koko näytön tilassa kokeessa, luokkahuoneen tehtävissä, peli-illoissa tai työskentelyn/opiskelun aikana ajan seuraamiseksi.
  • Analogisen kellon tai digitaalisen nettikellon tarkastelu näytöllä.

Koko näytön tilassa kellosta voi olla apua, jos työskentelet luokkahuoneessa ja haluat näyttää ajan oppilaille sekunteina, työpaikalla ryhmätehtävän suorittamisessa kokouksessa tai kotona, jos olet harrastamassa liikuntaa. Voit säästää aikaa ja nähdä visuaalisesti, kuinka paljon aikaa on jäljellä.