недеља, 7. април 2024.
0:00:00

Šta je onlajn sat?

Kada želite da znate koliko je sati, možete da koristite onlajn sat da biste videli trenutno vreme u satima, minutima i sekundama.

Da biste videli vreme u različitim zemljama i vremenskim zonama širom sveta, proverite svetski časovnik.

Kako koristiti onlajn sat?

Onlajn sat vam ne dozvoljava da pratite proticanje vremena. Za ovu svrhu možete koristiti onlajn štopericu, onlajn tajmer ili onlajn budilnik. Sve što treba da uradite je da pogledate sat sa datumom.

Evo kako da koristite onlajn sat za različite namene:

  • Da biste videli trenutno vreme u digitalnom režimu, kliknite na Digitalni sat.
  • Da biste znali koliko je sati u analognom režimu, dodirnite Analogni sat.
  • Da biste prikazali internet sat preko celog ekrana, dodirnite simbol za Ceo ekran (strelice ka spolja) u gornjem desnom uglu.

Kako promeniti vremensku zonu?

Pogledajte stranicu svetskog časovnika. Zatim kliknite na grad iz Svetskog časovnika da biste promenili vremensku zonu sata. Internet sat će se shodno tome ažurirati sa novim vremenom. Da biste ga resetovali, kliknite na odabrani grad ispod sata.

Kako radi onlajn sat?

Naš smart sat koristi informacije s vašeg računara ili telefona da vam pokaže trenutno vreme na vašoj lokaciji. Ako su vaš računar ili telefon ručno podešeni na pogrešno vreme (umesto na vreme koje generiše računar), onlajn sat će takođe pokazati pogrešno vreme. Ovo možete ispraviti tako što ćete povesti računa da vaš uređaj bude podešen na ispravnu vremensku zonu i/ili da ima ispravno vreme.

U koju svrhu koristiti onlajn sat?

Ovaj sat možete koristiti za svaku aktivnost, kao i:

  • Da biste videli trenutno vreme u satima, minutima i sekundama.
  • Da biste videli onlajn sat preko celog ekrana za ispit, aktivnosti u učionici, igranje igrica noću ili da biste pratili vreme dok radite/učite.
  • Da biste videli analogni sat ili digitalni internet sat na ekranu.

Upotreba ovog sata preko celog ekrana može vam pomoći ako radite u učionici i želite da pokažete učenicima vreme u sekundama, na poslu ako izvodite grupni test na sastanku ili kod kuće ako vežbate. Uštedećete vreme i imaćete vizuelnu pomoć trenutnog vremena što će vam pomoći da ispratite koliko vam je vremena preostalo.