onsdag 12 juni 2024
00:00:00

Vad är Klocka online?

När du vill veta hur mycket klockan är så kan du använda dig av online-klockan för att se den aktuella tiden i timmar, minuter och sekunder.

Om du vill se tiden i olika länder och tidszoner runt om i världen, kan du ta en titt på Världsklocka.

Hur använder jag Klocka online?

Med onlineklockan kan du inte spåra tiden. Du kan använda stoppur online, timer online eller väckarklocka online för dessa uppgifter.

Så här använder du onlineklockan för olika uppgifter:

  • Om du vill se den aktuella tiden digitalt så klickar du på Digital klocka.
  • Om du vill veta hur mycket klockan är på ett analogt sätt så trycker du på Analog klocka.
  • Om du vill öppna internetklockan i helskärm så trycker du på symbolen Helskärm (de utåtpekande pilarna) i det övre högra hörnet.

Hur ändrar jag tidszon?

Gå till sidan världsklocka. Klicka sedan på en stad på världsklockan för att ändra klockans tidszon. Internetklockan uppdateras med den nya tiden. Om du vill återställa klockan så klickar du på den valda staden under klockan.

Hur fungerar Klocka online?

Vår klocka är smart och använder informationen från din dator eller telefon för att visa dig den aktuella tiden där du befinner dig. Om din dator eller telefon är manuellt inställd på en felaktig tid (i stället för den datorgenererade tiden) så kommer även online-klockan att visa den felaktiga tiden. Du kan korrigera detta genom att se till att din enhet är inställd på rätt tidszon och/eller har rätt tid.

Varför använda Klocka online?

Du kan använda denna tidsklocka för alla möjliga aktiviteter, till exempel:

  • Se den aktuella tiden i timmar, minuter och sekunder.
  • Visa en helskärmsklocka under ett prov, en klassrumsaktivitet, en spelkväll eller när du arbetar/studerar för att hålla koll på tiden.
  • Visa en analog klocka eller en digital internetklocka på skärmen.

Denna helskärmsklocka kan vara till hjälp om du arbetar i ett klassrum och vill visa eleverna tiden i sekunder, på jobbet om du kör en gruppövning i ett möte eller hemma när du tränar. Denna klocka kan hjälpa dig att spara tid genom att hålla koll på hur mycket tid som återstår.