00:00:000
00:00:000

Var finns stoppuret på en dator?

De flesta datorer har inget inbyggt stoppur. Om du vill använda ett stoppur på en dator så måste du använda ett kostnadsfritt stoppur online. Om du har en Windows 11-enhet så kan du använda appen Klocka för att starta en timer som räknar upp, ställa in en timer eller ställa in ett alarm. Om du har en Mac-enhet så måste du ladda ner en app.

Vad är Stoppur online (tidtagarur)?

Stoppur online (tidtagarur) är en lättanvänd app som gör att du kan räkna upp och starta ett stoppur på din dator. Stoppuret mäter förfluten tid i timmar, minuter, sekunder och millisekunder. Med detta verktyg kan du också skapa varv, se längden på varje varv och den totala förflutna tiden.

Hur använder jag Stoppur online?

Vem som helst kan starta ett stoppur med varv genom att använda online-stoppuret. Så här använder du verktyget:

  • Tryck på Starta för att starta stoppuret
  • Tryck på Pausa för att pausa stoppuret
  • Tryck på Fortsätt för att fortsätta räkna uppåt
  • Tryck på Varv för att registrera varvtider
  • Klicka på Återställ för att återställa stoppuret

När du delar upp tiden så kan du dessutom se tabellen Stoppurshistorik, där du hittar varvtider och andra uppgifter. Du sparar dessa uppgifter genom att klicka på Exportera till CSV.

Om du klickar på ikonen Inställningar i navigeringsfältet så kan du ändra stoppurets inställningar. Du kan välja om du vill att stoppuret ska använda Sekunder eller Millisekunder genom att markera eller avmarkera rutan som visar millisekunder. Du kan också ställa in en återkommande varning med ljud.

Du startar eller pausar ett pågående stoppur genom att trycka på mellanslagstangenten.

Hur fungerar Stoppur online?

Online-stoppuret med varvtidsmätare mäter tiden mellan aktivering och inaktivering (genom att trycka på Start och Pausa). Detta stoppur registrerar den förflutna tiden med hjälp av din webbläsares klocka och den aktuella tidszon du befinner dig i.

Vad används Stoppur online till?

Stoppur online (tidtagarur) kan användas för att hålla koll på tiden, räkna uppåt och för att hålla reda på hur lång tid som förflutit mellan olika händelser. Stoppuret är till hjälp när du studerar, arbetar eller tränar. Det kostnadsfria online-verktyget kan dessutom användas som ett helskärmsstoppur och kan projiceras i ett klassrum eller under ett möte för att mäta tid och registrera varv.

Fungerar Stoppur online om jag stänger fliken?

Nej, detta online-baserade stoppur fungerar inte om du stänger fliken. Du kan dock byta flik, minimera fliken eller använda något annat program på din stationära enhet medan stoppuret är igång.

Fungerar Stoppur online i viloläge?

Nej, inga online-baserade stoppur eller timers fungerar i viloläge.