Ställ in en timer

Alarmljud

Timerns namn

Hur ställer jag in en timer på min dator?

Du kan använda en kostnadsfri online-timer för att ställa in en timer i valfri webbläsare på din dator. Denna timer når du via internet, utan att du behöver ladda ner en app. Detta är det enklaste sättet att ställa in en live-timer online.

Vad är Timer online?

Timer online är en lättanvänd datortimer som visar en nedräkning med stora siffror på skärmen. Du kan ställa in timern i timmar, minuter eller sekunder - snabbt och enkelt från vilken dator eller mobil enhet som helst. När timern är inställd så ljuder alarmet baserat på datorns volym.

Hur ställer jag in Timer online?

Det är enkelt att använda timern:

  • Ange hur många Timmar, Minuter och Sekunder som du vill att timern ska vara igång, eller välj en förvald minut- eller sekundtimer från alternativen i listan.
  • Ange ditt Alarmljud genom att klicka på pilen och välja från listan.
  • Lägg till ett Timer-namn (valfritt).
  • Klicka på Starta Timer för att starta timern.

Om du vill skapa flera timers så öppnar du en ny flik och upprepar stegen.

Hur fungerar Timer online?

När timern med alarm är inställd så börjar den räkna ner. På skärmen kontrollerar du hur lång tid som återstår och när den slutar via den digitala klockan. Precis som med stoppuret så visas en förloppsindikator där du ser hur många procent tills nedräkningstimern når noll. När timern är klar så spelar den upp det ljud som du har valt. Se till att volymen på din dator är tillräckligt hög så att du hör alarmet.

Medan timerklockan är igång kan du:

  • trycka på Pausa för att tillfälligt stoppa timern
  • trycka på Fortsätt för att starta timern igen
  • trycka på Omstart för att stoppa timern och ersätta den med en ny
  • trycka på Stopp för att stoppa timern och ställa in en ny timer.

När dina timers är klara så visas en lista under Timer-historik.

Här visas namn, varaktighet och tidsstämplar för dina senaste timers. Klicka på Exportera till CSV om du vill spara dina timers.

Var kan jag använda Timer online?

Du kan skapa en timer på vilken dator eller mobil enhet som helst med hjälp av en internet- eller wifi-anslutning. Eftersom timerklockan visar en stor nedräkning på skärmen så passar den utmärkt att använda i klassrum eller när du lagar mat, studerar, övar inför ett prov eller tränar. Om du i stället vill starta en nedräkningstimer med ett datum och en tid så kan du använda nedräkning online.

Fungerar en nedräkningstimer i viloläge?

Nej, inga onlinebaserade nedräkningstimers fungerar om datorn är i standby eller viloläge.