00:00:000
00:00:000

Unde se găsește cronometrul pe calculator?

Majoritatea calculatoarelor nu au un cronometru încorporat. Pentru a utiliza un cronometru pe un calculator, ai nevoie de un cronometru online gratuit. Sau, dacă ai un dispozitiv Windows 11, poți utiliza aplicația ceas pentru a porni un temporizator cu numărătoare inversă sau pentru a seta o alarmă. Pe Mac, trebuie să descarci o aplicație.

Ce este cronometrul online?

Cronometrul online este o aplicație ușor de utilizat care îți permite să numeri și să pornești un cronometru pe calculator. Acesta măsoară timpul scurs în ore, minute, secunde și milisecunde. Instrumentul îți permite, de asemenea, să creezi reprize. Poți vedea durata fiecărei reprize, precum și timpul total scurs.

Cum se utilizează cronometrul online?

Oricine poate porni cu ușurință un cronometru cu timpi folosind cronometrul online. Iată cum se utilizează instrumentul online:

  • Apasă Porniți pentru a iniția cronometrul.
  • Apasă Pauză pentru a întrerupe cronometrul.
  • Apasă Continuă pentru a continua numărătoarea.
  • Apasă Tură pentru a înregistra timpii pe repriză.
  • Apasă Resetează pentru a reseta cronometrul.

Atunci când împarți timpul poți vedea tabelul Date cronometru cu timpii pe reprize și alte detalii. Poți salva aceste date făcând clic pe Exportă în format CSV.

Prin clic pe pictograma Setări din bara de navigare, ai posibilitatea de a modifica setările cronometrului. Poți selecta dacă dorești ca cronometrul să funcționeze în secunde sau în milisecunde, bifând sau debifând căsuța care afișează milisecundele. De asemenea, poți configura o alertă recurentă cu sunet.

Poți să pornești sau să pui pe pauză un cronometru apăsând bara de spațiu ca o comandă rapidă.

Cum funcționează cronometrul online?

Cronometrul online măsoară timpul dintre activarea și dezactivarea sa (prin apăsarea funcțiilor Porniți și Pauză). Acest cronometru online înregistrează timpul scurs folosind ceasul browserului și fusul orar curent în care te situezi în lume.

La ce este folosit cronometrul online?

Cronometrul online poate fi utilizat pentru a urmări timpul, a număra și a ține evidența timpului scurs între anumite evenimente. Este util pentru a studia, a lucra sau a face exerciții fizice. Deoarece instrumentul online gratuit poate fi folosit și ca un cronometru pe ecran complet, îl poți proiecta într-o sală de clasă sau într-o ședință pentru a măsura timpul și a înregistra reprizele de lucru efectuate.

Cronometrul online funcționează dacă închid această filă?

Nu, acest cronometru online nu funcționează dacă închizi această filă. Poți să schimbi filele, să minimizezi fila sau să folosești orice altă aplicație de pe dispozitivul tău desktop, iar cronometrul digital va continua să funcționeze.

Cronometrul online funcționează în modul de repaus?

Nu, niciunul dintre cronometrele sau cronometrele online nu funcționează în modul de repaus al calculatorului.